Europa Conference League

«Επικίνδυνη αλλά ευάλωτη η Μαρσέιγ - Εγκέφαλος ο Παγέ, μπορεί να στοχεύσει στις αδυναμίες ο ΠΑΟΚ»

Η μάχη του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ πλησιάζει και ο Γάλλος δημοσιογράφος Βαλεντίν Ντουπόντ από τη L' Equipe, μιλά στο sport-fm.gr για την ομάδα της Μασσαλίας, αναλύοντας τα δυνατά και αδύναμα σημεία της.

Μόλις μια μέρα πριν τη μεγάλη πρώτη εκτός έδρας μάχη του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Conference League, το sport-fm.gr μίλησε με τον Γάλλο δημοσιογράφο Βαλεντίν Ντουπόντ από τη L' Equipe και προσπάθησε να μάθει περισσότερα πράγματα για το στυλ παιχνιδιού των Μασσαλών, για τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους, όπου μπορεί η ελληνική ομάδα να «χτυπήσει»!

«Από τη στιγμή που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Ligue 1, προτεραιότητα της Μαρσέιγ είναι να προκριθεί στο Champions League της επόμενης σεζόν. Στη Γαλλία το Conference League είναι λιγάκι υποτιμημένο, καθώς δεν έχει την ίδια δυναμική. Ειδικά από τη στιγμή που η Μαρσέιγ είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει το κορυφαίο τρόπαιο, ενώ πήγε και πιο πρόσφατα τελικό από όλους, υπάρχουν απαιτήσεις. Ενδεικτικό τη όχι και τόσο μεγάλης δημοτικότητας της διοργάνωσης του Conference, είναι στα ματς με Κάραμπαγκ και Βασιλεία, βρέθηκαν μόλις 20.000 οπαδοί από τους 70.000 που χωράει το νέο γήπεδο», ανέφερε αρχικά.



Ενώ για την κατάσταση που επικρατεί, πρόσθεσε πως, «παρόλα αυτά την Πέμπτη απέναντι στον ΠΑΟΚ ο κόσμος θα είναι σαφώς περισσότερος, αφού θέλει η ομάδα του να πάει μακριά στον θεσμό και γιατί όχι να διεκδικήσει έναν τίτλο, κάτι που έχει να κάνει μια δεκαετία! Πάντως ότι και να γίνει, οι φίλοι του συλλόγου είναι απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό στους ομίλους του Europa League και ξαναλέω ότι πρώτο μέλημα είναι το πρωτάθλημα».

Για την απουσία του Μίλικ και τους αντικαταστάτες, σχολίασε πως, «όπως σίγουρα είναι γνωστό ο Μίλικ χτύπησε με την εθνική Πολωνίας και είναι θα είναι εκτός για το ματς. Όμως μην ξεχνάμε ότι η γαλλική ομάδα έχει παίκτες όπως ο Μπακαμπού, ο Μπαμπά Ντιένγκ ακόμα και ο Παγέτ, που μπορούν να καλύψουν το κενό του βασικού σέντερ φορ. Ο Παγέτ είναι το βαρόμετρο γενικότερο για όλα τα παιχνίδια. Αν βρεθεί σε καλή μέρα είναι ασταμάτητος και είναι δεδομένο ότι όλο το παιχνίδι περνάει από τα πόδια του».



«Στην άμυνα ξεχωρίζει η παρουσία του Σαλιμπά που παίζει δανεικός από την Άρσεναλ και… βγάζει μάτια. Είναι δυνατός στις μονομαχίες και απίστευτα γρήγορος. Παράλληλα, υπάρχει μια πεντάδα στα χαφ υψηλού επιπέδου. Μιλάω για τους σκληρούς Καμαρά, Ρονζιέ, Γκεγιέ, τον εξαιρετικά τεχνικό Γκέρσον και τον σκληροτράχηλο Γκεντουζί που δεν αφήνει καμία μονομαχία αν δεν παλέψει για αυτή. Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι στην επίθεση και ο Ουντέρ που έχει άπιαστο αριστερό πόδι», ήταν τα λόγια για τους παίκτες που επίσης ξεχωρίζουν.

Τέλος, όσον αφορά τις αδυναμίες και το που μπορεί να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ, τόνισε ότι, «από εκεί που η Μαρσέιγ ‘μπάζει’, είναι από την αριστερή πλευρά με τους Πέρες και Κολάσινατς. Είναι μια ομάδα που κρατά αρκετά τη μπάλα, θέλει να ελέγχει το παιχνίδι και αναπτύσσεται γρήγορα. Ωστόσο πολλές φορές δεν είναι αποτελεσματική μπροστά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αρκεί μια φάση για την σοκάρει ο αντίπαλός της, έχε συμβεί πολλές φορές. Αυτά τα ανεβάσματα επίσης αφήνουν μεγάλα κενά στην άμυνα, άρα είναι ευάλωτη στις αντεπιθέσεις, ενώ δυσκολεύεται κόντρα στις ομάδες που παίζουν με κάτω τη μπάλα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x